Arrow
Arrow
PREVEA REGIONAL ORTHOPEDIC CENTER

ST. MARY’S HOSPITAL MEDICAL CENTER
GREEN BAY, WI
Completed 2014
28,000 SF

Prevea Health and St. Mary’s Hospital Medical Center set-out to create the first all-inclusive orthopedic center in Northeast Wisconsin. This 28,000 SF space creates a centralized, comprehensive center of care covering a variety of medical specialties including: orthopedics, rheumatology, physiatry, podiatry, spine, physical and occupational therapy for the hand, foot and ankle joints. The revitalized space offers a fresh take on Prevea’s well-known brand, while creating an active and vibrant clinical environment.

The facility features three clinical pods with central nurse/support functions, and a fourth, central pod for x-ray diagnostics functions. The space lends itself to more efficient patient and staff traffic flows by keeping the internal circulation of the two separated. Physicians’ offices are outfield with glass windows to keep them open to the support staff pods, with shades provided for those situations in which privacy is paramount. The glass walls also allow for natural lighting to reach into clinic spaces. The environment is further enriched through the use of a vibrant color palette, along with inspiring wall graphics throughout the space.

ArrowArrow
Shadow
Slider

PREVEA REGIONAL ORTHOPEDIC CENTER

ST. MARY’S HOSPITAL MEDICAL CENTER
GREEN BAY, WI
Completed 2014
28,000 SF

Project Description

Prevea Health and St. Mary’s Hospital Medical Center set-out to create the first all-inclusive orthopedic center in Northeast Wisconsin. This 28,000 SF space creates a centralized, comprehensive center of care covering a variety of medical specialties including: orthopedics, rheumatology, physiatry, podiatry, spine, physical and occupational therapy for the hand, foot and ankle joints. The revitalized space offers a fresh take on Prevea’s well-known brand, while creating an active and vibrant clinical environment.

The facility features three clinical pods with central nurse/support functions, and a fourth, central pod for x-ray diagnostics functions. The space lends itself to more efficient patient and staff traffic flows by keeping the internal circulation of the two separated. Physicians’ offices are outfield with glass windows to keep them open to the support staff pods, with shades provided for those situations in which privacy is paramount. The glass walls also allow for natural lighting to reach into clinic spaces. The environment is further enriched through the use of a vibrant color palette, along with inspiring wall graphics throughout the space.






Berners-Schober since 1898